Blog

Home»Blog
Blog2021-11-17T13:38:35+01:00

Milyen hatással lesz a mesterséges intelligencia a munkaerőpiacra?

10:47|

Becslések szerint az automatizáció egyre szélesebb körű bevezetése miatt 75-375 millió alkalmazott fog munkahelyet váltani 2030-ig, de új készségeket biztosan el kell majd sajátítaniuk. A jelenlegi generatív mesterséges intelligencia képes olyan feladatkörök automatizálására, amelyek ma az alkalmazottak idejének 60-70 százalékát teszik ki (McKinsey, 2023). Ezek az előrejelzések aggodalomra adnak okot a munkavállalók körében, akik attól tartanak, hogy elveszíthetik munkájukat. Hogyan néz ki a jövő munkahelye, mi történik az inspiratív emberrel és hogyan kellene újra definiálnunk a munkaerő fogalmát?

Erre figyelj, ha IT csapatbérlés mellett döntöttél!

13:45|

A Tech ipar a világpiac több mint 35%-át teszi ki, globális értéke pedig eléri a 5,2 milliárd dollárt. Manapság már mindent áthatnak a digitális innovációk, a vállalkozások egyre jelentősebb része technológia által támogatott stratégiákat alkalmaz. Az eddig megszokott sémákat fenekestül forgatja fel a már unásig emlegett AI, ami komoly lehetőségeket és kihívásokat is rejteget. Ez magával hozta az IT fejlesztők iránt megnövekedett keresletet is. A vállalatok vezetőinek több mint 50%-a top üzleti kihívásként tekint a tehetséges munkaerő megszerzésére, így kénytelenek a létszámbővítés alternatív megoldásai felé venni az irányt.

Tapasztalataink alapján ezért érdemes IT csapatot bérelned!

15:17|

A Deloitte felmérése alapján a vállalatok 60%-a alkalmazza a projekt alapú külső erőforrás bevonását a munkaerőhiány csökkentésére, és 85%-uk komoly előnyöket tapasztalt a költségmegtakarítás, a projekt rugalmasság és a szakértői tudás terén.

Az AI még nem veszi el a fejlesztők munkáját, de döbbenetes képességei vannak!

15:15|

Az IT szektor az openAI chatGPT-jétől hangos, amit a mesterséges intelligencia vezérel, és emberi beszélgetésre képes. 2022. novemberében indult útjára a ChatGPT-3, ami nem első és egyedüli ezen a piacon, hiszen a Google startup-ja már ezelőtt is rendelkezett a LaMDA-val, Flamingoval és a Meena-val, amiket szintén az MI működtet. Na de mégis mit tud, mitől olyan különleges?

Protechtor Business: A Bitrise sztori – üzlet, vezetés és vállalati kultúra

14:55|

A Protechtor Business eseménye során Birmacher Barnabással beszélgettünk a Bitrise történetéről, sikereiről, kihívásairól, vezetésről, vállalati kultúráról és a jövőről. A beszélgetést visszanézheted felvételről, vagy alább elolvashatod a transcript-et is!

Go to Top