Blog

Blog2021-11-17T13:38:35+01:00

Mesterséges intelligencia az etikai kihívások és dilemmák tükrében

2024. április 18.|

A Deloitte felmérése szerint a fogyasztók 76%-a aggódik a mesterséges intelligencia által generált félrevezető információk miatt, és több mint 50%-uk nem képes megkülönböztetni az AI és az ember által előállított tartalmakat. Az üzleti szektorban szintén bizonytalanság uralkodik: a munkavállalók mintegy 60%-a nem tudja, hogy a vállalat által alkalmazott AI rendszereknek vannak-e etikai szabványai.

Új korszak az alkalmazásfejlesztésben: a low-code, no-code világa

2024. április 11.|

A Gartner felmérése szerint 2025-re az új, egyedi üzleti alkalmazások 60%-a újrafelhasználható üzleti szolgáltatásokból fog felépülni. Ahelyett, hogy mindent a nulláról kezdenénk, az előre elkészített komponensek által gyorsabban és könnyebben szállíthatunk szoftvermegoldásokat. A low-code platformok megjelenésével új korszak kezdődött a szoftverfejlesztésben, mára különösebb kódolási ismeretek nélkül is belevághatunk az alkalmazásfejlesztésbe. Bátor kijelentés ez, amikor a low-code, no-code előnyeiről beszélünk, és egyáltalán mit értünk a módszer alatt? Nézzünk ennek a mélyére.

Fejlesztés, biztonság, működés: a DevSecOps háromszögében

2024. március 7.|

Kevesebb hiba? Kevesebb stressz? Hogyan érhetjük el mindezt? A válasz a #DevSecOps-ban rejlik, ami teljesen új megközelítést hoz a biztonsági kérdések kezelésében a szoftverfejlesztés során. Képzeljük el ezt úgy, mint egy ház építését. Nem várjuk meg, hogy a ház elkészüljön, és csak akkor gondolkodunk a biztonsági rendszerekben. Beépítjük őket az alapoktól kezdve.

Adatalapú döntéshozatal a HR-ben

2024. január 31.|

A HR hatalmas evolúciója zajlik, aminek során az emberi erőforrást érintő stratégiák kidolgozásához adatok és analitikák hullámain keresztül vezet az út. Az intuitív és korábbi tapasztalatokra alapozott döntéshozatalt felváltja az evidencia alapú, így jöhet létre az adatközpontú HR.

Ezentúl nem fog nehézséget jelenteni egy jól megfogható user sztori elkészítése!

2023. december 19.|

Valószínűleg veled is előfordult már, hogy túl hosszúra vagy nehézkesre sikeredtek a user sztorik. Cikkünkkel szeretnénk segíteni neked abban, hogy csapatod hasznosabb sztorikat készíthessen.

Go to Top