Az IT tulajdonképpen nem más, mint az adatok rendszerezése, újragondolása, és valamilyen cél érdekében való felhasználása. Éppen ezért kulcsfontosságú kérdés az adatok különböző rendszerek, programok, alkalmazások között történő átjárhatósága és valós idejű szinkronizálása.

Az API tervezés és fejlesztés során egyedileg felmérjük, hogy milyen információkat milyen felületen kell megjelenítenünk, és létrehozunk egy rendszert melynek segítségével nem csak az adatok megosztása történik automatikusan, hanem az adatok felhasználókhoz való eljuttatásának módja is jelentősen egyszerűsödik.

Sok esetben az API annak a kulcsa, hogy komplex informatikai megoldással tudjunk előállni, ezért már tervezése során gondosan felmérjük azokat a pontokat, ahol az adatok szinkronizációja elengedhetetlen. Egy nagyvállalat életében éves szinten ez a szemlélet értékes munkaórák ezreit tudja megtakarítani.

Az általunk készített komplex rendszerekhez szinte minden esetben készítünk API-t is, amit akár nyílttá is teszünk, hogy megfelelő jogosultsággal külső fejlesztők is le tudják kérdezni, vagy írni a rendszer adatait. API-jaink követik a web sztenderdet, pontos előzetes (blueprint) dokumentáció alapján készülnek, így könnyen áttekinthetőek és értelmezhetőek más fejlesztők számára is. A kooperáció megkönnyítése érdekében SDK-t is szolgáltatunk bármely kért programnyelven.

Mindig a legfrissebb, stabil technológiákat használjuk, és az összes API-nknál követlelmény a biztonságot nyújtó https kommunikáció, és ezen felül is alkalmazunk további titkosítási algoritmusokat, amennyiben szükséges.

A jó API egyik legfontosabb jellemzője a gyorsaság, ezért szerveroldalon is gondoskodunk a megfelelő infrastruktúra kialakításáról az üzemeltetés során.