A Tech ipar a világpiac több mint 35%-át teszi ki, globális értéke pedig eléri a 5,2 milliárd dollárt. Manapság már mindent áthatnak a digitális innovációk, a vállalkozások egyre jelentősebb része technológia által támogatott stratégiákat alkalmaz. Az eddig megszokott sémákat fenekestül forgatja fel a már unásig emlegett AI, ami  komoly lehetőségeket és kihívásokat is rejteget. Ez magával hozta az IT fejlesztők iránt megnövekedett keresletet is. A vállalatok vezetőinek több mint 50%-a top üzleti kihívásként tekint a tehetséges munkaerő megszerzésére, így kénytelenek a létszámbővítés alternatív megoldásai felé venni az irányt. 

Előző cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen előnyökkel jár az IT szaktudás kölcsönzése. A vállalatok 85%-a számolt be komoly költségmegtakarításról, de szakértői tudás és projekt rugalmasság területén is jelentős előnyöket tapasztaltak. Ha már meghoztuk a döntést a külső erőforrás bevonása mellett, számos tényezőt kell figyelembe vennünk annak érdekében, hogy gördülékeny és sikeres legyen az együttműködés. Vessünk ezekre egy pillantást a következőkben.

Mire figyelj, ha IT csapatot bérelnél? 

Első lépésként számos kérdést kell feltennünk magunknak, még a megfelelő partner felkutatását megelőzően:

  • Melyek a konkrét célkitűzéseink?
  • Mik a legfőbb technológiai követelmények és milyen készséghiány merül fel?
  • Milyen hosszúságú projektigényről van szó, figyelembe véve a negatív eshetőségeket?
  • Individuális fejlesztőkre van szükség meglévő csapat feltöltéséhez vagy csapatok kellenek?
  • Onsite van szükség az erősítésre vagy elég a remote bővítés?
  • Ha remote bővítésről van szó, akkor fennállnak-e a megfelelő biztonságtechnikai megoldások a távoli munkavégzés biztosításához?
  • A projekt menedzsmentet teljes mértékben házon belül akarom-e tartani, vagy egy része kiszervezhető?

Minél egyértelműbben és világosabban meg tudjuk ezekre fogalmazni a válaszokat a megbízott cégnek, annál jobban kerülnek kielégítésre az igényeink.

De ki a számunkra megfelelő partner? Mielőtt elköteleznénk magunkat bárki mellett, győződjünk meg arról, hogy leendő partnerünk igazodik szervezetünk értékrendjéhez és munkamódszereihez. Még a látszólag apró részletek is, mint például a projektmenedzsment és a kommunikációs eszközök összehangolása is elengedhetetlenek a sikeres munkadinamika kialakításához, nem beszélve az olyan holisztikus szükségletekről, mint hogy a választott partner mekkora figyelmet fordít a kollégák soft skilljeire. 

A csapatbérlés során esetlegesen felmerülő nyelvi és fizikai akadályok is kiválóan kiküszöbölhetők a transzparens kommunikációval. A projekt igényeinek és preferenciáinak megfelelően célszerű előre lefektetni a játékszabályokat: milyen platformon keresztül, milyen időszakban zajlik a munkavégzés és a kommunikáció a külső csapattagokkal. Az átlátható kommunikáció segít abban, hogy megfelelően összehangoljuk a bővített csapatot a kölcsönzött szakemberekkel, a célokkal és projekt mérföldköveivel, biztosítva, hogy mindenki érti a feladatát. 

A McKinsey kutatása szerint azok a kölcsönzött csapattagok, akiket minél inkább bevonnak a céges kultúrába, folyamatokba, 20-25%-kal produktívabbak azon társaiknál, akiknél erre nem figyelnek oda. Ebből kifolyólag megéri az ideiglenesen nálunk dolgozók motivációjára ,,áldozni”. A sikeres együttműködés kulcsa a tudás megosztása. Annak ellenére, hogy akár csak rövid ideig tart a közös munka, érdemes bevezetni a külső szakembert is a vállalati kultúrába, a hosszú távú célokba, küldetésbe. A bevonásnál fontos szem előtt tartani azt is, hogy a belső csapat is felkészült legyen az együttműködésre, ismerje mindenki egyértelműen a szerepköröket, felelősséget, amihez rendszeres kommunikáció, egyeztetés szükséges. Ez elősegíti annak biztosítását, hogy a projektben résztvevők hatékonyan tudjanak együtt dolgozni szakmai és kulturális szinten egyaránt.

Mi hogyan csináljuk a Stylers-nél, mire figyelünk a kölcsönzött munkaerő kapcsán? 

IT szakértőink szakmai és mentális jólétét folyamatos továbbképzésekkel és feedback kultúrával támogatjuk. Ha új technológiára való üzleti igény érkezik hozzánk, ami gyors alkalmazkodást kíván, akkor fejlesztőink különböző szakmai tréningeken és továbbképzéseken sajátíthatnak el szélesebb körű ismereteket és tudást az adott témában.

Fejlesztőink visszajelzései alapján a folyamatos fejlődési lehetőségek, a rendszeres rendezvények és képzések nem csak a szakmai tudást és felkészültséget erősítik, hanem lehetővé teszik számukra azt is, hogy tapasztalatokat cseréljenek más szakemberekkel, és bővítsék szakmai kapcsolatrendszerüket is. 

Annak érdekében, hogy még gördülékenyebbé tegyük a tudásmegosztást, saját oktatási platformunkon keresztül is van lehetőség nálunk a továbbképzésre. 

Kiemelt figyelmet fordítunk a feedback kultúrára, miáltal mindig sok hasznos visszajelzést kapunk arról, hogy a kollégáink hogyan érzik magukat a projekten a munkát vagy a csapattagokat illetően. Ilyenkor akár azonnal kiderülnek az elakadások, amiket így idejében fel tudunk oldani.

Célunk, hogy ne csak szakmailag, hanem konstruktív együttműködés terén is kiemelkedő szakemberekkel dolgozunk együtt. Ennek érdekében nem csak a toborzás során fektetünk nagy hangsúlyt a soft skillekre, de azok fejlesztését folyamatos képzésekkel támogatjuk is. A puha készségekre való odafigyelésnek köszönhetően pozitív és inspiráló munkakörnyezetet alakítunk ki, ami segít a hatékony csapatmunkában, az ötletek eredményes átadásában, az empátia fejlesztésében és a felmerülő kihívások, esetleges akadályok gördülékeny megoldásában.

Keress minket bizalommal, ha külső csapatbérlés mellett döntöttél.