A Deloitte felmérése alapján a vállalatok 60%-a alkalmazza a projekt alapú külső erőforrás bevonását a munkaerőhiány csökkentésére, és 85%-uk komoly előnyöket tapasztalt a költségmegtakarítás, a projekt rugalmasság és a szakértői tudás terén. Az erőforrás bérléssel a vállalatok nem utolsó sorban gyorsan hozzáférhetnek a legújabb technológiákhoz és a kiváló minőségű szakértelemhez anélkül, hogy hosszú távú kötelezettségeket kellene vállalniuk. A munkaerő-kapacitás növelésére ez az egyik leghatékonyabb módszer, nem véletlen, hogy népszerűsége az elmúlt években jelentősen nőtt.

Hogyan kell elképzelni az erőforrás-bérlést?

A vállalatok bevonhatnak projekt alapon szakembereket, de akár egy egész IT csapatot is, aminek során egy teljes rendszert fejlesztenek. A külső partner felel a szükséges csapattagok megtalálásáért, képzéséért és megtartásáért, a vállalat pedig a munkafolyamatokért, ellenőrzésért, a csapattagok közötti kommunikációért és koordinálásért. A létszámbővítés ily módja a készségbeli hiányok pótlására szolgál azáltal, hogy külső erőforrást von be a már meglévő csapat mellé. Előfordulhat ugyanis, hogy egy cég erős back-end fronton, azonban nincsenek front-end fejlesztői, vagy ha már a mai trendeket vesszük figyelembe, ideiglenesen nagy szüksége van egy AI vagy blockchain szakemberre azontúl, hogy egyébként értékes állandó fejlesztői gárdával rendelkezik.
Cikkünkben összeszedtük azokat az általunk is tapasztalt előnyöket, melyek miatt érdemes elgondolkodni az erőforrásbérlésen.

Hogyan csökkennek a költségeink IT csapat bérléssel?

A nap végén minden szervezet célja az, hogy csökkentse a költségeit és növelje az elérhető bevételt, tehát, hogy a költséghatékonyságát minél magasabb szintre emelje. Rugalmassága miatt a csapatbérlés sokkal alacsonyabb működési költségeket tesz lehetővé, hiszen kisebb kiadásokkal kell számolni például a toborzási folyamatoknál vagy az iroda bérlésnél, a projekt végeztével pedig nem kell elbocsátási költségekkel számolni. A Deloitte felmérése szerint a vállalatok 59%-ának az a motiváló tényező, amikor a csapat bővítése a kérdés.

Na de milyen megtakarításról beszélhetünk, amikor toborzásról van szó? Egy IT-szakember toborzása pozíciónként akár 40-60 munkaórát is leköthet a HR idejéből. Ez magában foglalja az álláshirdetés összeállítását és közzétételét, a jelöltek szűrését, az interjúk lebonyolítását, a jelöltek értékelését, a szerződések elkészítését, és az adminisztratív terheket is, miközben hónapok is eltelhetnek amíg betöltésre kerül az adott pozíció.

Mindeközben vannak törvényileg előírt végkielégítési költségek is, ami egy 3 éves munkaviszonynál egy havi bért, 5 évesnél pedig két havit jelent. Ugyanígy a belsős kollégáknak járhatnak különböző extra juttatások, mint év végi prémium, 13. havi bér, részvény opció, cafeteria, nem anyagi juttatások, mint különböző vállalati programokon való részvétel, vagy fizetett vállalati képzések. Ezek mind olyan költségelemek, amik az erőforrásbérlés segítségével megspórolhatók és a kulcskompetenciák, a belsős csapat, vagy a termékfejlesztés egyéb aspektusaira fordíthatóak.

Időhatékonyság és skálázhatóság

Ha IT csapatot bérelsz, akkor több időd és energiád lesz a ,,core” tevékenységre fókuszálni. Az informatikai szektorban jellemző munkaerőhiány alaposan megnehezíti a megfelelő szakember megtalálását. Egyes cégeknél akár 3 hónapig is eltart a toborzási folyamat. A csapatbérlés során azonban nem neked kell gondoskodnod a szükséges erőforrásokról, megteszi helyetted a szolgáltató vállalat, amivel értékes időt és energiát spórolhatsz.

A külső erőforrás bevonásának további fontos előnye a skálázhatóság. Egy fejlesztési projekt nem feltétlenül igényli ugyanazt az erőforrás mennyiséget az összes szakaszban, így feleslegesen építünk rá belső csapatot. Ha külső erőforrás szolgáltatót alkalmazunk, és olyan időszak következik, amikor jelentősen több szakembert igényel a projekt, akkor több embert rendelnek hozzá, ha pedig csendesebb periódus jön, kevesebb fejlesztőt. Adódhatnak rövid távú fejlesztési projektek, amikor például egy harmadik féllel való integrációhoz van szükség mobilfejlesztőre. Ez esetben tényleg nem kifizetődő házon belül tartani szakembert, hiszen az igény rövid távú. Ezzel a rugalmassággal a költségek is hatékonyabban tervezhetők, ráadásul nem kell aggódni a felesleges erőforrások elbocsátásának költségei miatt. Ez egy 3 éves munkaviszonynál egy havi bért, 5 évesnél pedig két havit jelent.

Gyorsabb alkalmazkodással az üzleti növekedésért

Az IT csapat bérlés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy azonnal hozzáférjenek a szükséges szakértőkhöz és tapasztalatokhoz, így az új projektek sokkal gyorsabbak lehetnek. A harmadik féltől érkező erőforrásokat igénybe vevő vállalkozások több mint 88%-a gyorsabb alkalmazkodásról számol be. Ez azért van így, mert a külső erőforrások olyan szakértelmet és tudást hoznak magukkal, amelyeket egyébként a cégeknek belsőleg kellene megszerezniük, ami jelentősen tovább tart. Ugyanakkor a külső csapattagok már számtalan különböző szoftverfejlesztési projektben vettek részt: hosszabb-rövidebb projektekben, dolgoztak szervezettebb vagy akár szervezetlenebb, kisebb és nagyobb csapatokkal, ezáltal széleskörű perspektívával rendelkeznek, képesek gyorsabban és hatékonyabban reagálni a felmerülő problémákra.

A vállalatok üzleti növekedése is felgyorsulhat, hiszen a külső forrás segítségével könnyebben tudnak alkalmazkodni az új piaci igényekhez, technológiai változásokhoz azáltal, hogy képesek rugalmasan kezelni a személyzetüket és IT infrastruktúrájukat. A külső szakemberek hozzájárulnak az új technológiák, eszközök és módszertanok adaptálásához, amelyek segítenek javítani az üzleti hatékonyságot és a versenyképességet. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az informatikai erőforrásba való befektetés a vállalkozás jövőjébe való befektetés. Azáltal, hogy élvonalbeli technológiával megteremtjük versenyelőnyünket, jobb ügyfélélményt nyújthatunk és üzleti növekedést generálhatunk.

Csapatbérléssel az új skillek elsajátításáért

Az új tudás elsajátítása igen fontos a gyorsan változó munkaerőpiacon, amire a külső létszámbővítés szintén jó megoldás lehet. Gyakran jelentős a készségbeli szakadék a meglévő IT alkalmazottak és a dedikált szakemberek között. Ha külső erőforrással egészítjük ki a meglévő csapatunkat, akkor a belső fejlesztők új tudáshoz, készségekhez juthatnak, mondhatjuk, hogy gyakorlati képzésben vesznek részt. Arról nem is beszélve, hogy az informatika világában elengedhetetlen az élethosszig tartó tanulás, hiszen pillanatok alatt látnak új technológiák napvilágot, muszáj lépést tartani. A kívülről érkező erőforrások pedig nem csak értékes technikai tudással rendelkeznek, hanem az új technológiák naprakészen tartásával járó tapasztalattal is. Ha úgy nézzük, akkor egy dedikált IT szakember bevonása a meglévő csapatba kettő az egyben: nem csak a készséghiányban keletkezett űrt tölti be, hanem részleges oktatói szerepet is felvehet.
További előnye, hogy általa növelhető az alkalmazottak elégedettsége is, hiszen teret adunk nekik a fejlődésre, karrier céljaik elérésére.

Bérelj Te is IT erőforrást!

Az IT munkaerőhiány minimalizálására összességében rugalmas és hatékony megoldás lehet az IT erőforrás-bérlés modellje, hiszen támogatja a vállalatok produktivitását, személyzet gazdálkodási és toborzási folyamatait. A vállalatok is egyre inkább felismerik ennek a módszernek az értékét, hiszen lehetőséget teremt nekik arra, hogy a legjobb szakemberekhez jussanak a feladatok elvégzéséhez, ami hatalmas kraftot jelent a digitális transzformációval kapcsolatos erőfeszítéseikben.

2023-ban a vállalkozásoknak képesnek kell lenniük a gyors piaci alkalmazkodásra, a váratlan eseményekre való prompt reagálásra, és ettől függetlenül ugyanolyan magas színvonalon kell tudniuk működni a core tevékenységükben. Ez rugalmas és agilis hozzáállást igényel az IT személyzet kapcsán, ahol szükség szerint növelik vagy csökkentik létszám igényüket, ahogyan adott projekt megkívánja. A tapasztalt szakemberek készségeinek kihasználásával és a legmodernebb technológiák hasznosításával a vállalkozások új lehetőségeket nyithatnak meg a növekedés és a siker útján.

Ha szeretnél Te is tapasztalt és megbízható informatikai erőforrást/csapatot bérelni, vagy erősen gondolkodsz rajta, akkor keress minket bizalommal ITT.