Policy enforcement, admission webhooks tréning
Mélyítsd tovább tudásod egy kliensoldali keretrendszer megismerésével és gyakorlati példákon keresztüli elsajátításával!

2024 tavasz

4 óra

Online vagy személyes

A tanfolyamról

A kubernetes világban már kialakultak ajánlások (best pactices) amelyek a biztonsági és a megbizhatósági szempontokat veszik figyelembe, de hogyan tudjuk elérni hogy ezt a fejlesztők és üzemeltetők betartsák? Köremailben kérjünk meg mindenkit egy word doksi pontjainak a betartására, vagy ezt manuálisan ellenőrizzük? Aaaa dehogy, persze hogy erre is van egy (sajnos több is, amiből már megint választani kell) eszköz.
A tréning során megismerjük a két legismertebb Policy Enforcement toolt, az OPA-t (https://www.openpolicyagent.org/) és a kyvernot (https://kyverno.io/)

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Azoknak ajánljuk akik a kubernetes alapjaival már tisztában vannak, és szeretnének biztonsági ás megbízhatosági “best practice”-ket implementálni és automatikusan ellenőrizni

Tematika

A kubernetes api belső működése
mik azok az admission controllerek?
validating es mutating admission controllers
ismerjük meg a beépített admission controllereket
hogyan implementáljuk az új admission controllereket webhook-ok segítségével
nézzük meg a cncf (Cloud Native Computing Foundation) kinálatát policy enginekre
hasonlitsuk össze az OPA-t es a Kyvernot
hogyan installáljunk Kyvernot?
ismerjük meg a Kyverno Example Policyket
írjunk saját policyt

Képzésvezető

Oktatóink a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek, akik sokéves tapasztalatukkal, gyakorlatorientált tréningekkel adnak át olyan tudást, amelynek segítségével hallgatóink élvezettel fejlődhetnek.

Személyre szabott vállalati képzésünk érdekel?

Egy egész fejlesztői csapat számára keresel oktatást? Esetleg más technológia érdekel? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és a vállalati igényekhez és a tudásszinthez kialakított ajánlatot küldünk egyedi tematikával, tanrenddel.

Ők minket választottak

Ezért válassz Te is minket!

IT képzéseinket agilisan, a legfrissebb technológiai igényekhez mérten, gyakorlatorientáltan, folyamatos visszajelzésekre alapozva fejlesztjük magánszemélyek és vállalatok részére.

Szakmai csapatunk világszínvonalú fejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Oktatóink a vállalati szférából érkeznek, a tananyag kialakításánál pedig mindig a piaci igényekből indulunk ki. Személyre szabott oktatás esetén díjmentes igényfelmérést követően a vállalati igényekhez és tudásszinthez kialakított egyedi tematikával, tanrenddel dolgozunk. Eredménycentrikus megoldásokkat kínálunk, amelyek minden esetben partnereink üzleti céljait szolgálják. Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan IT tudást és szemléletet adjunk át hallgatóinknak, amelyeket élvezettel használhatnak saját énjük komplexebbé tétele érdekében.

Információ

Amennyiben kérdésed lenne, keresd kollegáinkat az alábbi elérhetőségek egyikén.

Laczkó Gábor

gabor.laczko@stylersgroup.com

+36 (20) 416 – 1932

Jagos Orsolya

orsolya.jagos@stylersgroup.com

+36 (30) 705 – 0973