Onprem Kubernetes tréning
Szeretnéd mélyíteni Kubernetes ismereteidet?

2024 tavasz

8 óra

Online vagy személyes

A tanfolyamról

Ha csak lehet, akkor használjunk felhőszolgáltatót (válassz a nagy hármasból: AWS, Google, Azure) a kubernetes clusterünk üzemeltetésére is, ajánlja mindenki. De mit tegyünk, ha biztonsági vagy jogi szempontból nem vihetem egy külföldi szolgáltatóhoz az infrastruktúrát? Vagy hogyan tudom a saját adatközpontomban üzemeltetni pl. a dev vagy a qa clustert? A szokásos problémával fogunk találkozni: túl sok lehetőségből kell választani. Segítünk, adunk egy olyan lehetőséget ami opensource-ban is elérhető, de ha hivatalos supportra van szükséged akkor fizethetsz is érte: a Rancher teljes palettát nyújt.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Azoknak, akik elsájátították már a Kubernetes alapjait, valamint elsősorban DevOps vagy üzemeltetési feladatokkal foglalkoznak, de természetesen a tartalom nagy része fejlesztőknek is hasznos.

Tematika

Mi az a kubernetes disztribúció? Térképezzük fel, hogy milyen “batteries included” választásokat hoztak meg helyettünk különböző disztribúcióknál.

A kubernetes disztribúciók Dacia Dustere a k3s

k3s architektúra

HA (highly available) k3s:

external DB (mysql/postgres)

embedded DB (embedded etcd)

k3OS: elkerülhetjük, hogy csak azért kelljen egy standard linux operációs rendszert üzemltetnünk, updatelnünk, hogy aztán semmi másra ne használjuk, csak kubernetes futtatásra.

RKE: CNCF- certified Kubernetes distribution that runs entirely within Docker containers.

Install Rancher UI

Cluster management

Backup es DR (disaster recovery)

Authentication:

Built-in DB

Active Directory

Github

Képzésvezető

Oktatóink a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek, akik sokéves tapasztalatukkal, gyakorlatorientált tréningekkel adnak át olyan tudást, amelynek segítségével hallgatóink élvezettel fejlődhetnek.

Személyre szabott vállalati képzésünk érdekel?

Egy egész fejlesztői csapat számára keresel oktatást? Esetleg más technológia érdekel? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és a vállalati igényekhez és a tudásszinthez kialakított ajánlatot küldünk egyedi tematikával, tanrenddel.

Helyszín

Online platformon vagy személyesen, igény szerint

Ők minket választottak

Ezért válassz Te is minket!

IT képzéseinket agilisan, a legfrissebb technológiai igényekhez mérten, gyakorlatorientáltan, folyamatos visszajelzésekre alapozva fejlesztjük magánszemélyek és vállalatok részére.

Szakmai csapatunk világszínvonalú fejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Oktatóink a vállalati szférából érkeznek, a tananyag kialakításánál pedig mindig a piaci igényekből indulunk ki. Személyre szabott oktatás esetén díjmentes igényfelmérést követően a vállalati igényekhez és tudásszinthez kialakított egyedi tematikával, tanrenddel dolgozunk. Eredménycentrikus megoldásokkat kínálunk, amelyek minden esetben partnereink üzleti céljait szolgálják. Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan IT tudást és szemléletet adjunk át hallgatóinknak, amelyeket élvezettel használhatnak saját énjük komplexebbé tétele érdekében.

Információ

Amennyiben kérdésed lenne, keresd kollegáinkat az alábbi elérhetőségek egyikén.

Laczkó Gábor

gabor.laczko@stylersgroup.com

+36 (20) 416 – 1932

Jagos Orsolya

orsolya.jagos@stylersgroup.com

+36 (30) 705 – 0973