Docker Swarm tréning
Szeretnéd mélyíteni Docker tudásod? Itt a helyed, ha szeretnél több dockeres gépet összekötni, azaz ha szeretnél HA docker clustert.

2024 tavasz

4 óra

Online vagy személyes

A tanfolyamról

Amig egy serveren futtatod a microservice alkalmazásod, addig a docker-compose épp megfelelő. De ha szeretnel HA (Highly Available) docker clustert, akkor több dockeres gépet össze kell, hogy kössél. Ezt teheted meg a swarm-mal, ami “bateries included” módon már rendelkezésedre áll a Dockerrel, nem kell új eszközt telepítened.

Gondolhatsz rá úgy, mint egy kispályás kubernetesre. Ha már több mint egy serveren containerezel, de még 10-nél kevesebbel, akkor lehet, hogy a swarm elég. Ha az egy gépes docker-composeról akarsz a clusteres container futtatásra tovább lépni, akkor a swarmmal ugyanazt a docker-compose.yml fileodat tudod hasznláni amit eddig is. (Kubernetesnél teljesen új koncepciókat kell megtanulni, számtalan új yaml leíróval együtt.)

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • A docker alap parancsok ismerete szükséges a tréning elvégzéséhez, illetve docker Compose ismeretekre épül ez a tréning.
  • Elsősorban olyan szakembereknek ajánljuk, akik üzemeltetéssel foglalkozóknak.

Tematika

3 nodos swarm cluster setup (swarm init, swarm join)
• inspecting services
• scaling services
• upgrade services with rolling mode
• Ingress Loadbalancing – hogyan tegyük publikusan elérhetővé a microserviceket?
• docker secrets
• backup swram
• restore swarm from a backup

Képzésvezető

Oktatóink a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek, akik sokéves tapasztalatukkal, gyakorlatorientált tréningekkel adnak át olyan tudást, amelynek segítségével hallgatóink élvezettel fejlődhetnek.

Személyre szabott vállalati képzésünk érdekel?

Egy egész fejlesztői csapat számára keresel oktatást? Esetleg más technológia érdekel? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és a vállalati igényekhez és a tudásszinthez kialakított ajánlatot küldünk egyedi tematikával, tanrenddel.

Helyszín

Online platformon vagy személyesen, igény szerint

Ők minket választottak

Ezért válassz Te is minket!

IT képzéseinket agilisan, a legfrissebb technológiai igényekhez mérten, gyakorlatorientáltan, folyamatos visszajelzésekre alapozva fejlesztjük magánszemélyek és vállalatok részére.

Szakmai csapatunk világszínvonalú fejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Oktatóink a vállalati szférából érkeznek, a tananyag kialakításánál pedig mindig a piaci igényekből indulunk ki. Személyre szabott oktatás esetén díjmentes igényfelmérést követően a vállalati igényekhez és tudásszinthez kialakított egyedi tematikával, tanrenddel dolgozunk. Eredménycentrikus megoldásokkat kínálunk, amelyek minden esetben partnereink üzleti céljait szolgálják. Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan IT tudást és szemléletet adjunk át hallgatóinknak, amelyeket élvezettel használhatnak saját énjük komplexebbé tétele érdekében.

Információ

Amennyiben kérdésed lenne, keresd kollegáinkat az alábbi elérhetőségek egyikén.

Laczkó Gábor

gabor.laczko@stylersgroup.com

+36 (20) 416 – 1932

Jagos Orsolya

orsolya.jagos@stylersgroup.com

+36 (30) 705 – 0973