Docker Essential tréning
Szeretnél betekintést nyerni a konténerek világába?
Sajátítsd el a Docker működését és használatát 2 modulra bontott tréningünkön, akár kezdő, akár haladó szintről.

2024 tavasz

16 óra (2*8 óra)

Online vagy személyes

A tanfolyamról

Tanfolyamunk azoknak szól, akik szeretnék megismerni az Docker konténerek világát akár teljesen kezdő, akár haladóbb szintről, a hatékony munkavégzés érdekében. Szeretettel várunk, ha gyakorlati lépéseken keresztül szeretnéd elsajátítani napjaink egyik legnépszerűbb fejlesztési technológiáját.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • akik szeretnék megismerni az Docker konténerek világát akár teljesen kezdő
  • akár haladóbb szintről, a hatékony munkavégzés érdekében
  • akik gyakorlati lépéseken keresztül szeretne tanulni

Tematika

Teljesen nulláról felfedezzük, hogy miben nyújthatnak segítséget a konténerek. Röviden: mindenben. Megismerjük az alapvető fogalmakat: Image, Container, Volume, Port. Megtapasztaljuk a hagyományos virtualizációs megoldásoktól való eltérést. Megtanuljuk, hogyan lehet a fejlesztői környezetet a Production környezethez a lehető legközelebb hozni, amivel a hírhedt “az én gépemen még ment…” típusú hibák kiküszöbölhetők. Megismerjük a monolitikus alkalmazások microservice-ekre bontásának előnyeit. Az úttörő 12 pontjának mintájára megvizsgáljuk, hogy a “The Twelve Factor App” ajánlásait hogyan lehet a konténerekkel egyszerűen megvalósítani.

 

 

Docker Essential

• Ugorjunk fejest a konténerbe

• Ubuntu/Debian/Centos? Akármelyiket használhatod

• Akkor legyen inkább Alpine.

• A container es a virtuális gép összehasonlítása

• Az imagek le vannak heggesztve (immutable)

• Hogyan mentünk el egy container állapotot

• Mit adtak nekünk a linuxiak: LayeringFS/chroot/namespaces

• Reprodukálható imagek Dockerfile-lal

• Csináljunk webszervert 100ms alatt.

• Mi az a 12FactorApp manifest?

• DockerHub: automated imagek

Képzésvezető

Oktatóink a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek, akik sokéves tapasztalatukkal, gyakorlatorientált tréningekkel adnak át olyan tudást, amelynek segítségével hallgatóink élvezettel fejlődhetnek.

Személyre szabott vállalati képzésünk érdekel?

Egy egész fejlesztői csapat számára keresel oktatást? Esetleg más technológia érdekel? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és a vállalati igényekhez és a tudásszinthez kialakított ajánlatot küldünk egyedi tematikával, tanrenddel.

Helyszín

Online platformon vagy személyesen, igény szerint

Ők minket választottak

Ezért válassz Te is minket!

IT képzéseinket agilisan, a legfrissebb technológiai igényekhez mérten, gyakorlatorientáltan, folyamatos visszajelzésekre alapozva fejlesztjük magánszemélyek és vállalatok részére.

Szakmai csapatunk világszínvonalú fejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Oktatóink a vállalati szférából érkeznek, a tananyag kialakításánál pedig mindig a piaci igényekből indulunk ki. Személyre szabott oktatás esetén díjmentes igényfelmérést követően a vállalati igényekhez és tudásszinthez kialakított egyedi tematikával, tanrenddel dolgozunk. Eredménycentrikus megoldásokkat kínálunk, amelyek minden esetben partnereink üzleti céljait szolgálják. Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan IT tudást és szemléletet adjunk át hallgatóinknak, amelyeket élvezettel használhatnak saját énjük komplexebbé tétele érdekében.

Információ

Amennyiben kérdésed lenne, keresd kollegáinkat az alábbi elérhetőségek egyikén.

Laczkó Gábor

gabor.laczko@stylersonline.com

+36 (20) 416 – 1932

Jagos Orsolya

orsolya.jagos@stylersonline.com

+36 (30) 705 – 0973