Korábban

Haladó User Sztori

2023. október 25.

3 óra

Online

Nehézséget jelent a csapatod számára jól megfogható sztorik készítése? Esetleg túl hosszúra, nehézkesre sikerülnek?

0
0
0
0
Days
0
0
Hours
0
0
Minutes
0
0
Seconds

A tanfolyamról

Ha a fentiekben leírt jeleket tapasztalod, ez a tréning ötleteket, hasznos praktikákat, konkrét gyakorlati tippeket ad neked és csapatodnak, hogy hasznosabb, a becslést és a megvalósítást jobban segítő sztorikat készíthessetek.

A user sztorik az ügyfél igényeit hangsúlyozzák ki. Az új szoftver tulajdonságainak tételes felsorolása helyett a felhasználó céljaira összpontosítunk, így minőségi megoldást szállíthatunk.

Az írott nyelv gyakran nagyon pontatlan, és nincs garancia arra, hogy az ügyfél és a fejlesztő egyformán értelmezi azt. Ráadásul a specifikációban szereplő végtelen adatból nehéz kiemelni és kategorizálni a prioritásokat úgy, hogy az minél inkább kielégítse az ügyfél igényeit. Ha sikerül is, értékes idő vész el, még mielőtt maga a fejlesztés elkezdődne.

időtartam: 3 óra

Az oktatási napok 09:00-17:00-ig tartanak.

ingyenes

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

Fejlesztői csapatoknak

 PO-knak, PM-eknek

A user sztori kiváló a Scrum-ot alkalmazó csapatok számára is, akiknek számos előnyt biztosít az eszköz a use case-khez. 

Miről szól az oktatás?

A legfontosabb témák és kérdéskörök, amelyeket érinteni fogunk:

 • Sztorik és szemléledmód: Cél vagy eszköz?
 • Sztorik és ügyfelek: Mit kell (egyáltalán) tudnia egy ügyfélnek egy sztoriról?
 • Eposz, sztori, feladat és egyéb darabolások: Szükség van ezekre?
 • Hasznos sztori struktúrák: Kell-e ragaszkodnod a “user voice” szerkezethez? Melyek azok az apró dolgok, amelyekkel már a sztori írásakor zsákutcába tereljük a csapatot? Hogyan lehet ezeket elkerülni?
 • Technikák sztorik darabolására: Mikor jó méretű egy sztori?
 • Hogyan írjak sztorikat a projekt elején, amikor még alig van támpontom?
 • Sztorik megvalósítása: Milyen egyszerű technikákkal könnyíthet a nehézségeken egy csapat?
 • Mit kezdjek a “beragadt” sztorikkal?

Milyen előnyökkel jár egy jó user sztori készítése?

 • Értékes beszélgetéseket generálnak

 • Segítik a becslést és a priorizálást

 • Segítenek a lényegre összpontosítani

 • Támogatják a felhasználói igények magasabb szintű kiszolgálását

Képzésvezető

Oktatóink a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek, akik sokéves tapasztalatukkal, gyakorlatorientált tréningekkel adnak át olyan tudást, amelynek segítségével hallgatóink élvezettel fejlődhetnek.

Személyre szabott vállalati képzésünk érdekel?

Egy egész fejlesztői csapat számára keresel oktatást? Esetleg más technológia érdekel? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és a vállalati igényekhez és a tudásszinthez kialakított ajánlatot küldünk egyedi tematikával, tanrenddel.

Helyszín

Az esemény online platformon lesz megrendezve.

Ők már minket választottak

Ezért válassz Te is minket!

IT képzéseinket agilisan, a legfrissebb technológiai igényekhez mérten, gyakorlatorientáltan, folyamatos visszajelzésekre alapozva fejlesztjük magánszemélyek és vállalatok részére.

Szakmai csapatunk világszínvonalú fejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Oktatóink a vállalati szférából érkeznek, a tananyag kialakításánál pedig mindig a piaci igényekből indulunk ki. Személyre szabott oktatás esetén díjmentes igényfelmérést követően a vállalati igényekhez és tudásszinthez kialakított egyedi tematikával, tanrenddel dolgozunk. Eredménycentrikus megoldásokkat kínálunk, amelyek minden esetben partnereink üzleti céljait szolgálják. Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan IT tudást és szemléletet adjunk át hallgatóinknak, amelyeket élvezettel használhatnak saját énjük komplexebbé tétele érdekében.