Agile – Example Mapping Tréning
Bővítsd tovább agilis eszköztárad interaktív tréningünkön keresztül! Ismerd meg a domain story körüli beszélgetések fontosságát, használati eseteken és példákon keresztül, természetesen a gyakorlatba is átültetve.

2024 tavasz

4 óra

Online vagy személyes

A tanfolyamról

Volt már rá példa, hogy a sprint utolsó előtti napján robbant a scope és borult minden, így teljesen lehetetlenné téve, hogy elérjétek a sprint célját?

Gyere és nézd meg mit tehetsz annak érdekében, ha nem szeretnél ilyen és ehhez hasonló meglepetéseket a sprint végén.

Az Example mapping egy Behavior-driven developmentből (BDD) eredő technika, amely egy közös modellezéssel kivitelezve még erőteljesebben mutatja meg az előnyeit annak, amikor a fejlesztők, a tesztelők és a non-technical üzleti résztvevők együttműködnek, hiszen a domain story körüli beszélgetést támogatja maximálisan, használati esetekkel, példákkal.

Ezen a fél napos, gyakorlatorientált tréningen:

 • Arról beszélünk, hogyan érdemes egy komplex business domaint feltárni, felfedezni.
 • Ezt meg is nézzük a gyakorlatban.
 • Kitérünk arra is, hogyan érdemes ráépíteni/feltárni, milyen szabályok és ezek mentén milyen példák „rejtőznek” a domain story-nkban.
 • Végül természetesen mindezt a gyakorlatban is közösen végignézzük, megtapasztaljuk.

A tréningen való részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, viszont fontos, hogy legyen IT-ban szerzett tapasztalatod, tehát dolgoztál IT-ban, vagy jelenleg is ezen a területen dolgozol.

Figyelem! Ez a tréning online (valós időben) kerül megtartásra!

Mit jelent ez?

Egy online whiteboarding tool-lal fogunk dolgozni a workshop során.
Minden itt ezen az egy helyen (boardon) lesz elérhető, itt fogunk közösen dolgozni, de a prezentációm elemei is ezen a felületen kerülnek megosztásra a workshop közben.
Amennyiben a feladat jellege olyan és megköveteli, abban az esetben csapatokra osztva fogunk dolgozni.
A résztvevőket e-mailben értesítjük arról, hogy hogyan tudnak bekapcsolódni az oktatásba

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

 • Itt a helyed ezen a tréningen ha olyan szerepkörben dolgozol ahol meg kell róla győződnöd, hogy az implementált kód mükődik, és beleillik a domain kontextusba úgy ahogyan azt tervezték.
 • Specifikálnod kell a szállítandó megoldásokat.
 • Nem tudod, hogyan lehetnének hatékonyabbak a backlog rendezésére irányuló meetingjeitek a csapatokkal.
 • Nyitott vagy a közös munkára és tanulásra, az új dolgok megismerésére vagy akár az ismert dolgokat is szereted új nézőpontból megvizsgálni.
 • Ez a tréning nem neked való, ha már a könyöködön jön ki az Example Mapping illetve a hasonló BDD-ből eredő technikák alkalmazása, úgy érzed, hogy ebben a témakörben már nem tudsz hova fejlődni.
 • Esetleg korábban részt vettél már Example Mapping tréningen vagy workshopon.
 • Nem szeretsz másokkal (adott esetben teljesen idegenekkel) együtt dolgozva tanulni.

Tematika

 • Bevezetés
 • Komplex domain modellezése – elmélet
 • Modellezés – gyakorlat
 • Example mapping – hogyan építsünk példákat a modellre?
 • Example mapping – gyakorlat
 • Levezetés

Képzésvezető

Oktatóink a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek, akik sokéves tapasztalatukkal, gyakorlatorientált tréningekkel adnak át olyan tudást, amelynek segítségével hallgatóink élvezettel fejlődhetnek.

Személyre szabott vállalati képzésünk érdekel?

Egy egész fejlesztői csapat számára keresel oktatást? Esetleg más technológia érdekel? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és a vállalati igényekhez és a tudásszinthez kialakított ajánlatot küldünk egyedi tematikával, tanrenddel.

Helyszín

Online platformon vagy személyesen, igény szerint

Ők minket választottak

Ezért válassz Te is minket!

IT képzéseinket agilisan, a legfrissebb technológiai igényekhez mérten, gyakorlatorientáltan, folyamatos visszajelzésekre alapozva fejlesztjük magánszemélyek és vállalatok részére.

Szakmai csapatunk világszínvonalú fejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Oktatóink a vállalati szférából érkeznek, a tananyag kialakításánál pedig mindig a piaci igényekből indulunk ki. Személyre szabott oktatás esetén díjmentes igényfelmérést követően a vállalati igényekhez és tudásszinthez kialakított egyedi tematikával, tanrenddel dolgozunk. Eredménycentrikus megoldásokkat kínálunk, amelyek minden esetben partnereink üzleti céljait szolgálják. Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan IT tudást és szemléletet adjunk át hallgatóinknak, amelyeket élvezettel használhatnak saját énjük komplexebbé tétele érdekében.

Információ

Amennyiben kérdésed lenne, keresd kollegáinkat az alábbi elérhetőségek egyikén.

Laczkó Gábor

gabor.laczko@stylersgroup.com

+36 (20) 416 – 1932

Jagos Orsolya

orsolya.jagos@stylersgroup.com

+36 (30) 705 – 0973