Újabb kérdőívünk fényt derít a tabutémákra. A munkabér és a béren felüli juttatások cenzúra nélkül blogunkban

200 IT szektorban dolgozó kitöltőnk átlag életkora 29 év.

Legtöbben közülük főiskolai diplomával vagy informatika érettségivel rendelkeznek.

Jelenlegi munkájához közel 60% hasznosítja iskolai végzettségét, a többiek önmagukat képezték. A tanúság megint csak levonható: jó a suli, de nélküle is meg vagyunk!

A kitöltők 85%-a fejlesztő és 42%-uk senior szinten van. Ezt híven tükrözi az eltérő összegű, de magas fizetést megjelölő kitöltők aránya.

23% 1-2 éve van a jelenlegi cégénél, a legtöbben azonban (14%) 3-4 vagy (16%) 10-nél több éve dolgoznak szakterületükön belül.

A válaszadók 5%-a dolgozik csak külföldön, így a magas béreket biztosan nem ők befolyásolják.

Megkérdezettek közel fele kisvállalatnak dolgozik. Feltehetően a nagyvállalatok által biztosított juttatások az alábbi értékek többszörösét mutatták volna.

Ugyan a legtöbben, összesen 31% (valószínűleg a pályakezdőknek köszönhetően) 200 ezer ft körüli nettó bért jelölt meg, 1 millió ft és efeletti összeg is megjelölésre került.

Leggyakrabban nettó 10 és 30 ezer ft közötti kafetériát kapnak munkaadójuktól, de akadt, aki nettó 70 ezernél is magasabb értékű béren felüli juttatásról nyilatkozott.

Nagyon nagy segítség és kiváltság is lehet egyszerre az, hogy több, mint 30% korlátlan napot kérhet otthoni munkavégzésre munkáltatójától.

Flexibilis munkaidő szinte mindenkinek jár, a megkérdezettek felének ingyenes italellátása van a cégnél, jellemző még az átlagon felüli szabadság, az alkalmazottak továbbképzése, de a munkába járás költségének megtérítése is.

A legtöbben évente 2-szer is mennek 1-2 napos céges csapatépítő tréningekre, melyek elsősorban belföldön kerülnek megrendezésre, de sűrű a külföldi út is.

44% 100 ezer ft feletti, 21% 50 ezer ft feletti nettó béremelésért váltaná le jelenlegi munkahelyét.

Elgonolkodtató, hogy sok informatikusok egy minimálbérnyi béremelésért sem váltaná le munkáltatóját. …

Folytatjuk.