Agile – Context Mapping tréning
Bővítsd tovább agilis eszköztárad interaktív tréningünkön keresztül!

2024 tavasz

4 óra

Online vagy személyes

A tanfolyamról

Volt már olyan, hogy a csapatod release-elt valamit amiről aztán kiderült hogy más csapat(ok)nál eltört dolgokat, a vevőktől pedig csak úgy záporoztak az éles hibák?

Gyere és nézd meg hogyan lehet egy komplex üzleti domaint feltérképezni, illetve felosztani több kisebb, önálló, értelmes egységre, amelyen belül olyan autonóm csapatok dolgozhatnak akik pontosan tudják a munkájuk hogyan és milyen más csapatokkal függ össze.

Ezen a fél napos, gyakorlatorientált tréningen beszélünk arról, hogy:

  • hogyan érdemes egy komplex business domaint feltárni, felfedezni,
  • megnézzük, hogyan érdemes felosztani kisebb egységekre
  • hogyan tudunk többféle, ún. context-map-et is létrehozni
  • és természetesen mindezt a gyakorlatban is végignézzük, megtapasztaljuk közösen.

A tréninghez semmilyen előképzettség nem szükséges, viszont fontos, hogy legyen IT-ban szerzett tapasztalatod, tehát dolgoztál IT-ban, vagy jelenleg is ezen a területen dolgozol.

Figyelem! Ez a tréning online (valós időben) kerül megtartásra!

Mit jelent ez?

Egy online whiteboarding tool-lal fogunk dolgozni a workshop során.
Minden itt ezen az egy helyen (boardon) lesz elérhető, itt fogunk közösen dolgozni, de a prezentációm elemei is ezen a felületen kerülnek megosztásra a workshop közben.
Amennyiben a feladat jellege olyan és megköveteli, abban az esetben csapatokra osztva fogunk dolgozni.
A résztvevőket e-mailben értesítjük arról, hogy hogyan tudnak bekapcsolódni az oktatásba

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Itt a helyed ezen a tréningen ha szembesültél / szembesülsz olyan kihívásokkal hogy IT-n belül erőforrásokat kell csoportosítanod, vagy akár csapatokat kialakítanod, felosztanod.
  • Tanácstalan vagy, hova kellene delegálnod a legeslegjobb fejlesztőket, architekteket vagy bármilyen szakembereket.
  • Szeretnéd átlátni mi mivel áll kapcsolatban a product fejlesztése során.
  • Nyitott vagy a közös munkára és tanulásra, az új dolgok megismerésére vagy akár az ismert dolgokat is szereted új nézőpontból megvizsgálni.
  • Ez a tréning nem neked való, ha már a könyöködön jön ki a Context Mapping illetve a hasonló Domain-driven Designból eredő technikák alkalmazása, úgy érzed, hogy ebben a témakörben már nem tudsz hova fejlődni.
  • Esetleg korábban részt vettél már Context Mapping tréningen vagy workshopon vagy nem szeretsz másokkal (adott esetben teljesen idegenekkel) együtt dolgozva tanulni.

Tematika

Az agile-ban a működő szoftvert, illetve a változás iránti készséget előtérbe kell helyeznünk, viszont nagyságrendekkel nehezebb eszerint cselekednünk egy olyan szervezetben, ahol a csapatok nem autonómok, illetve nem tudják pontosan, hogy mire (mely más csapatokra, domain-re) lesz hatással az, amit ők éppen adott esetben élesítettek.

Ahhoz, hogy ebben igazán jók lehessünk, elengedhetetlen pontosan ismernünk, hogy az egyes csapatok milyen kontextusban (milyen domain-en) dolgoznak, ez milyen más kontextusokkal (domain-ekkel) van kapcsolatban, és eszerint tudjanak a csapatok hatékonyan kommunikálni vagy együtt dolgozni egymással.

Bevezetés
Komplex domain modellezése – elmélet
Modellezés – gyakorlat
Context mapping – hogyan hozzunk létre context map-eket?
Context mapping – gyakorlat
Levezetés

Képzésvezető

Oktatóink a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek, akik sokéves tapasztalatukkal, gyakorlatorientált tréningekkel adnak át olyan tudást, amelynek segítségével hallgatóink élvezettel fejlődhetnek.

Személyre szabott vállalati képzésünk érdekel?

Egy egész fejlesztői csapat számára keresel oktatást? Esetleg más technológia érdekel? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és a vállalati igényekhez és a tudásszinthez kialakított ajánlatot küldünk egyedi tematikával, tanrenddel.

Ők minket választottak

Ezért válassz Te is minket!

IT képzéseinket agilisan, a legfrissebb technológiai igényekhez mérten, gyakorlatorientáltan, folyamatos visszajelzésekre alapozva fejlesztjük magánszemélyek és vállalatok részére.

Szakmai csapatunk világszínvonalú fejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Oktatóink a vállalati szférából érkeznek, a tananyag kialakításánál pedig mindig a piaci igényekből indulunk ki. Személyre szabott oktatás esetén díjmentes igényfelmérést követően a vállalati igényekhez és tudásszinthez kialakított egyedi tematikával, tanrenddel dolgozunk. Eredménycentrikus megoldásokkat kínálunk, amelyek minden esetben partnereink üzleti céljait szolgálják. Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan IT tudást és szemléletet adjunk át hallgatóinknak, amelyeket élvezettel használhatnak saját énjük komplexebbé tétele érdekében.

Információ

Amennyiben kérdésed lenne, keresd kollegáinkat az alábbi elérhetőségek egyikén.

Laczkó Gábor

gabor.laczko@stylersgroup.com

+36 (20) 416 – 1932

Jagos Orsolya

orsolya.jagos@stylersgroup.com

+36 (30) 705 – 0973