A DoBox egy magyar startup, mely kickstarteres és indiegogós crowfoundinggal indult útjára. Egy olyan multifunkciós eszközről van szó, amely a felhasználó Apple eszközeit köti össze. Például media playerként a telefonon lévő tartalmat lehet vele a TV-re küldeni. Rengeteg port van, amelyeken keresztül csatlakozhatunk az eszközhöz, így akár egy pendrive tartalma is elérhetővé válhat a telefonon. Az eszköz powerbankként is használható, 8000 mAh-s akkumulátor van benne, mely töltheti a készüléket. MAC-re csatlakoztatva elérhetőek a portjai, és backup-ként is használható, hiszen a tartalmakat az USB portokon keresztül gyakorlatilag bármely más adathordozóra át lehet küldeni a micro SD kártyától kezdve a külső merevlemezig. Emellett hotspotot is tud létrehozni. Egy mobilalkalmazás teremt kapcsolatot az eszköz és az Apple készülékek között, így ezen az appon keresztül vezérelhető.

A projekt abban a státuszban került hozzánk, amikor az volt a feladat, hogy összehangoljuk a készüléket vezérlő három réteget: a Node.js-t, a PHP-t és az iOS alkalmazást. A Node.js felel azért, hogy a telefon és az eszköz közötti kommunikációt megteremtse egy API-n keresztül. Az iOS kliensen keresztül lehet hozzáférni az eszköz tárhelyéhez és a portokhoz. A PHP Laravel felület a felhasználó onboarding folyamatában vesz részt. Az eszköz használatba vételével létrejön egy felhasználói fiók, amely összeköti a felhasználót az eszközzel.

Egy olyan hardvert programoztunk, melyet reményeink szerint a későbbiekben az iStore-okban hivatalos Apple kiegészítőként fognak értékesíteni. Így a készülék designja mellett az általunk készített szoftvernek is szigorú minőségi követelményeknek kellett megfelelnie. További motivációt jelentett, hogy egy magyar tech startup indulásához járulhattunk hozzá.

Kapcsolat

+36 (20) 396 3752

stylers@stylers.hu

1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49. 1. épület 2. emelet